Inschrijfformulier speelweek 2021

Het laatste nieuws uit Jaarsveld

Klik HIER voor het inschrijfformulier voor de speelweek: Het ORANJE kasteel. Graag printen en uiterlijk 25 juni inleveren bij Jolien

Of kopieer deze link naar je browser:

http://www.jaarsveldje.nl/wp-content/uploads/2021/06/Inschrijfformulier-bij-nieuwsbrief-nr-90-Google-Documenten.pdf

Nieuwsbrief 86 – september 2020

Het laatste nieuws uit Jaarsveld

De nieuwsbrief is weer uit voor de activiteiten die in de herfst worden georganiseerd. Een programma vol met snelheid, zwoegen en gezelligheid. We hopen dat velen van jullie het waarderen dat we nog kijken naar de mogelijkheden om activiteiten ook tijdens  Corona te organiseren. In ieder geval doen wij er alles aan om  aan de richtlijnen te houden vanuit het RIVM.

In deze editie lees je alles over, Afgelopen zomer, Herfst uitje (Karten 23 oktober), Hulp bij onderhoud,, Sponsoractie en niet vergeten de Bierproeverij!

Lees hier de nieuwsbrief: Nieuwsbrief nr 86- Karten- bierproeven en speeltuin winter klaar maken

 

Levend Stratego Durf jij het aan?

Levend Stratego Durf jij het aan?

De zomervakantie zit er bijna op. Hoe leuk is het dan nog om samen met je vrienden en vriendinnen mee te doen aan levensecht Stratego. Vanuit je eigen bunker ga je met jouw leger op zoek naar de vlag van de tegenstander. Dat wordt een spannende zoektocht door heel Jaarsveld. Maar pas op, je kunt bommen tegenkomen! Jij bent misschien de mineur die de bommen kan opruimen, of de maarschalk of spion? Wie verovert uiteindelijk de vlag? Daar gaat het om!

Wanneer? Op donderdag 27 augustus vanaf 19:00 tot 21:00 spelen we Levend Stratego vanaf het trapveldje in Jaarsveld. Meedoen kan vanaf 8 jaar. Ben je jonger dan 8 jaar, vraag dan je vader, moeder, broer of zus mee en speel samen mee in dit strategisch spel. Het spel is al leuk vanaf 6 spelers, maar er kunnen tot wel 30 personen deelnemen! Durf jij het aan?

Levend Stratego staat in het teken van ’75 jaar vrijheid’. Wil je weten hoe het spel werkt of de spelregels vooraf bekijken klik dan hier. In verband met corona volgen we de richtlijnen op van het RIVM.  Dus bij twijfel aan uw gezondheid,  blijft u thuis. Mocht er nieuwe regelgeving komen waardoor deze activiteit niet door kan gaan, dan zullen wij u informeren of de informatie delen via onze Facebookpagina.

Vooraf aanmelden voor deze activiteit is niet nodig.

Indien er nog vragen zijn kunt u mailen naar info@jaarsveldje.nl

Nieuwsbrief Jaarsveldje mei 2020

Het laatste nieuws uit Jaarsveld

Het is weer een nieuwsbrief maar met wel minder leuk nieuws voor de kinderen in en rond Jaarsveld.  Het is officieel de speelweek gaat niet door.  Natuurlijk zitten wij niet stil en proberen wij nieuwe activiteiten te organiseren.
binnenkort hier meer over!

Klik op de link om de nieuwsbrief te lezen:

Nieuwsbrief nr 85

75 Jaar vrijheid vier je samen in Jaarsveld

Maand van de vrijheid Jaarsveld

In Jaarsveld wordt de maand van de vrijheid op verschillende dagen gevierd. Verschillende verenigingen en organisaties hebben de handen ineengeslagen om gezamenlijk een gevarieerd programma voor jong en oud neer te zetten. Een programma vol van tradities, zoals dat bij historisch Jaarsveld past, maar ook met spannende nieuwe programmaonderdelen helemaal van deze tijd. Hartelijk welkom in Jaarsveld!

9 april: Levend stratego (locatie trapveldje Jaarsveld)

Hoe laat:         Van 19:00 uur tot 21:00 uur
Waar:              Trapveldje, hoek Veldensteinlaan – Engelse Hoek, 3411 ML Jaarsveldje

Vanaf 19:00 tot 21:00 spelen we op donderdag 9 april Levend Stratego vanaf het trapveldje in Jaarsveld. Vanuit je eigen bunker ga je met jouw leger op zoek naar de vlag van de tegenstander. Dat wordt een spannende zoektocht door heel Jaarsveld. Maar pas op, je kunt bommen tegenkomen! Jij bent misschien de mineur die de bommen kan opruimen, of de maarschalk of spion? Wie verovert uiteindelijk de vlag? Daar gaat het om!

Meedoen kan vanaf 8 jaar. Ben je jonger dan 8 jaar, vraag dan je vader of moeder mee en speel samen mee in dit strategisch spel. Het spel is al leuk vanaf 6 spelers, maar er kunnen tot wel 40 personen deelnemen! Durf jij het aan?

Organisatie: Buurt- en Speeltuinvereniging ’t Jaarsveldje, Info@jaarsveldje.nl

27 april: Koningsdag (locatie verenigingsgebouw)

Hoe laat:         9:15 – 23:30 uur
Waar:              Verenigingsgebouw, Kerkstraat 6, 3413 MP Jaarsveld

Komt u Koningsdag vieren in Jaarsveld? De dag start met de oude traditie van het hijsen van de vlag en de aubade.  Daarna gezellig koffiedrinken met versnaperingen en leuke activiteiten voor kinderen. Dit alles in en rondom het Verenigingsgebouw.

Het blijft spectaculair: een beklimming van de toren van de kerk van Jaarsveld! Boven wordt u beloond met een prachtig uitzicht over dorp en Lek. Nog meer avontuur beleeft u in de Escape room. Zowel volwassenen als kinderen kunnen door het oplossen van allerlei raadsels, geheimen en puzzels proberen uit de verborgen kamer te ontsnappen. ’s Avonds kunt u veel mooie prijzen winnen bij de beroemde Jaarsveldse Oranje-bingo. Koffie en thee en de laatste bingo-ronde zijn gratis en wat gezelligheid betreft is het altijd prijs.

09:15 uur        Verzamelen op het schoolplein en hijsen van de vlag.
09:30 uur        naar het Verenigingsgebouw voor de Aubade onder leiding van CRESCENDO
09:45 uur        Koffie, thee, limonade en iets lekkers in het Verenigingsgebouw
09:45 – 13:00 uur:

 • Spelen van verschillende spelletjes d.m.v. het volgen van een spelletjeskaart.
 • Springkussens om je op uit te leven…
 • Beklimmen van de toren van de Hervormde kerk
 • Unieke Escape room – zowel een kamer voor volwassenen als een speciale kamer voor kinderen.
 • Heerlijke hamburgers en wafels

19:00 – 23:00 uur  Oranje Bingo in het Verenigingsgebouw (start bingo 20:00 uur, zaal open vanaf 19:00 uur)

Organisatie: Buurt- en Speeltuinvereniging ’t Jaarsveldje, Info@jaarsveldje.nl – De Bazar Jaarsveld – De Hervormde kerk Jaarsveld – Jongerenverening Jalové

Kijk voor meer informatie op: http://www.jaarsveldje.nl/de-maand-van-de-vrijheid/

5 mei:         Bevrijdingsdag (locatie Zwarte schuur)
“75 Jaar vrijheid vier je samen in Jaarsveld”

Hoe laat:         13:00 uur – 18:00 uur
Waar:              De Zwarte Schuur achter het Dijkhuis, ingang S.L. van Alterenlaan t.o. 29, 3413 MJ Jaarsveld

75 jaar vrijheid vier je samen en dat gaan we op deze bevrijdingsdag zeker doen in Jaarsveld. Het programma is samengesteld door de verenigingen uit Jaarsveld om er echt samen een mooi vrijheidsfeest van te maken.

Op deze speciale dag beginnen wij met een boekpresentatie over de Lopikerwaard in oorlogstijd, in de kerk. Daarna kan iedereen genieten van wat lekkers in de Zwarte Schuur met gezellige muziek van The Alleycats.

Er is van alles te doen voor jong en oud met rondleidingen door het Dijkhuis, een film over het verzet en daarnaast spellen en een speurtocht voor de jeugd. En wat denk je ervan om je te verkleden in oude legeruniformen en op de foto te gaan met een echt legervoertuig? Alle wensen voor onze vrijheid, verzamelen we in de vrijheidsboom.

Programma

12:45 uur        Inloop in de Hervormde Kerk
13:00 uur        Boekpresentatie “Lopikerwaard in Oorlogstijd”, deel 2: “Schetsen over de crisis en oorlog” door Joop van Vliet en Bertus de Groot en overhandiging van het eerste exemplaar aan burgemeester De Graaf.

13:45 uur        Activiteiten in de Zwarte Schuur

 • Verkoop van het boek “Lopikerwaard in Oorlogstijd”, deel 2, bij de Zwarte Schuur. Mogelijkheid het boek te laten signeren door de auteur de heer J. Van Vliet.
 • Muziekband The Alley Cats
 • Koffie, thee, (fris)drankjes en snacks op het terras en in de schuur
 • Rondleidingen Dijkhuis
 • Vertoning korte film “Tien regels slechts” met een reconstructie van het verzetswerk in de regio. De film bevat enkele verzetsacties, waaronder de overval op het gemeentehuis van Lopik op 31 januari 1944. De opnames zijn net na de oorlog gemaakt op de oorspronkelijke locaties, met betrokkenen uit het verzet en bewoners van de gemeente.
 • Expositie met foto’s, plattegronden, pamfletten en aankondigingen uit de oorlogstijd in de regio.
 • Verkleden in legeruniform en op de foto met een echt legervoertuig
 • Spelletjes
 • Survivalbaan
 • Luchtbuksschieten
 • Springkussens
 • Kinderpuzzeltocht over het Dijkhuis en de vrijheid
 • Vrijheidsboom, waarin ieder een bladje met zijn eigen wens voor de vrijheid kan ophangen

18:00   Einde programma

Het bovenstaand programma wordt georganiseerd door Buurt- en Speeltuinvereniging ’t Jaarsveldje – Stichting  Bazar Jaarsveld – Stichting Jaarsveld Oorlogs Gedenkteken – De Hervormde Kerk Jaarsveld – Jongerenverening Jalové en Stichting Kunst en Cultuur Lopik.