75 Jaar vrijheid vier je samen in Jaarsveld

Maand van de vrijheid Jaarsveld

In Jaarsveld wordt de maand van de vrijheid op verschillende dagen gevierd. Verschillende verenigingen en organisaties hebben de handen ineengeslagen om gezamenlijk een gevarieerd programma voor jong en oud neer te zetten. Een programma vol van tradities, zoals dat bij historisch Jaarsveld past, maar ook met spannende nieuwe programmaonderdelen helemaal van deze tijd. Hartelijk welkom in Jaarsveld!

9 april: Levend stratego (locatie trapveldje Jaarsveld)

Hoe laat:         Van 19:00 uur tot 21:00 uur
Waar:              Trapveldje, hoek Veldensteinlaan – Engelse Hoek, 3411 ML Jaarsveldje

Vanaf 19:00 tot 21:00 spelen we op donderdag 9 april Levend Stratego vanaf het trapveldje in Jaarsveld. Vanuit je eigen bunker ga je met jouw leger op zoek naar de vlag van de tegenstander. Dat wordt een spannende zoektocht door heel Jaarsveld. Maar pas op, je kunt bommen tegenkomen! Jij bent misschien de mineur die de bommen kan opruimen, of de maarschalk of spion? Wie verovert uiteindelijk de vlag? Daar gaat het om!

Meedoen kan vanaf 8 jaar. Ben je jonger dan 8 jaar, vraag dan je vader of moeder mee en speel samen mee in dit strategisch spel. Het spel is al leuk vanaf 6 spelers, maar er kunnen tot wel 40 personen deelnemen! Durf jij het aan?

Organisatie: Buurt- en Speeltuinvereniging ’t Jaarsveldje, Info@jaarsveldje.nl

27 april: Koningsdag (locatie verenigingsgebouw)

Hoe laat:         9:15 – 23:30 uur
Waar:              Verenigingsgebouw, Kerkstraat 6, 3413 MP Jaarsveld

Komt u Koningsdag vieren in Jaarsveld? De dag start met de oude traditie van het hijsen van de vlag en de aubade.  Daarna gezellig koffiedrinken met versnaperingen en leuke activiteiten voor kinderen. Dit alles in en rondom het Verenigingsgebouw.

Het blijft spectaculair: een beklimming van de toren van de kerk van Jaarsveld! Boven wordt u beloond met een prachtig uitzicht over dorp en Lek. Nog meer avontuur beleeft u in de Escape room. Zowel volwassenen als kinderen kunnen door het oplossen van allerlei raadsels, geheimen en puzzels proberen uit de verborgen kamer te ontsnappen. ’s Avonds kunt u veel mooie prijzen winnen bij de beroemde Jaarsveldse Oranje-bingo. Koffie en thee en de laatste bingo-ronde zijn gratis en wat gezelligheid betreft is het altijd prijs.

09:15 uur        Verzamelen op het schoolplein en hijsen van de vlag.
09:30 uur        naar het Verenigingsgebouw voor de Aubade onder leiding van CRESCENDO
09:45 uur        Koffie, thee, limonade en iets lekkers in het Verenigingsgebouw
09:45 – 13:00 uur:

  • Spelen van verschillende spelletjes d.m.v. het volgen van een spelletjeskaart.
  • Springkussens om je op uit te le